Maarten en Nelleke Slot (met hun kinderen) werken als zendelingen in Spanje. Met hun vier kinderen David, Anne Dagmar, Yoram en Rozaline wonen ze in Ogíjares, een voorstad van Granada met 13.000 inwoners in het zuiden van Spanje. Maar waarom doen zij gemeentestichting in Spanje? Dat is toch al een christelijk land?

Jammer genoeg is Spanje net als veel andere landen in Europa een zendingsgebied geworden. De kerken in Spanje lopen leeg en vooral de jongere generatie heeft niets meer met de kerk. De meeste mensen die we ontmoeten kennen God niet en staan zeer sceptisch tegenover de kerk. Met deze mensen willen we graag bruggen bouwen van vertrouwen die sterk genoeg zijn om het evangelie te kunnen delen
Voor verdere informatie: 

Cama Zending

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Hedi werd in 2012 uitgezonden naar een land in West-Afrika, door de Baptisten Gemeente Scheveningen via CAMA Zending.
Ze is deel van een Gemeente stichtend team dat werkt in een stad waar de kerk nog te zwak is om onbereikte bevolkingsgroepen te bereiken met het evangelie. Het team begon met als doel de minst bereikten te bereiken, meestal aanhangers van de islam, vermengd met animistische praktijken. Het is een moeilijk te bereiken groep, juist door deze vermenging.
De werkwijze van het team is verkondigen door woord en daad. Naast verkondiging van het evangelie en Gemeente stichtend werk wordt er ook praktische hulp gegeven die mensen steunt hun levensomstandigheden te verbeteren. Zo is er een viskwekerij opgezet met als doel plaatselijke vissers te helpen hun visvangst te vergroten. Hier wordt ook onderwijs aan verbonden.
Er is een cultureel centrum waar Engelse les wordt gegeven, een goede manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen en diepere gesprekken met hen aan te gaan. Daarnaast is daar een opname studio waar  christelijke radioprogramma’s worden gemaakt.
Hedi is betrokken in bedieningen onder, met name, kansarme vrouwen
1. Als eerste gevangeniswerk, elke week worden vrouwen in de gevangenis bezocht.
2. Daarnaast is er preventie werk onder “girls at risk”, tienermeiden in de leeftijd van 12 tot 19 jaar. Meisjes die nooit naar school zijn geweest en weinig kennis hebben.
3. Een derde bediening wordt gedaan onder getrouwde vrouwen, meestal met een laag gezinsinkomen. Er is een groep voor hen, waar ze handwerk producten maken die verkoopbaar zijn op de lokale markt.


In deze 3 bedieningen worden Bijbel verhalen verteld, het evangelie voorgeleefd in woord en daad en er worden lessen gegeven over gezondheid, opvoeding, handwerken en lessen over de waarde van vrouwen en hun positie in gezin en samenleving.
De werk- en leefomstandigheden in dit land zijn niet gemakkelijk. Het klimaat is zwaar vanwege de intense hitte. Het is een land in oorlog, sinds een staatsgreep in 2012, heeft de regering weinig invloed meer op diverse rebellen groepen in het woestijn achtige noorden van dit land. Wekelijks vinden er aanslagen plaats.
Voor trouwe bidders onder u: bid voor dit land. Dat het land open mag blijven voor evangelie verkondiging. Bid voor Gods bescherming voor Zijn kinderen. Bid voor kracht en gedrevenheid onder lokale christenen en zendelingen om door te gaan met verkondigen van het Goede Nieuws zolang het nog kan.
Nieuwsbrieven van Hedi komen 4 maal per jaar uit.
Daarnaast verschijnen er “Nieuwsflitsen”, kortere verhalen en belevenissen en gebedspunten
Wilt u de Nieuwsbrieven en/of de nieuwsflitsen ontvangen, stuur Hedi een bericht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor verdere informatie: 

Cama Zending